Χτίζοντας νέες γέφυρες συνεργασίας για την προγραμματική περίοδο των EEA Grants 2021–2028

Με στόχο την προώθηση της νέας προγραμματικής περιόδου των EEA Grants 2021- 2028 στην Ελλάδα και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με τη Νορβηγία, το Εθνικό Σημείο Επαφής συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων εργασίας στο Όσλο, συνοδεύοντας τη Γενική Γραμματέα ΕΣΠΑ, κα Βασιλική Παντελοπούλου.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη φάση του στρατηγικού σχεδιασμού στην οριστικοποίηση των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν κατά την περίοδο 2021–2028.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν υψηλού επιπέδου επαφές με εκπροσώπους του Νορβηγικού Υπουργείου Εξωτερικών, ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, οργανισμών καινοτομίας και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και νορβηγικών φορέων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:
🔹 στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού των νέων προγραμμάτων,
🔹 στην ανάπτυξη στρατηγικών εταιρικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών,
🔹 στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το Ταμείο Διμερών Σχέσεων,
🔹 στη δημιουργία νέων συνεργειών στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας, της κοινωνικής ένταξης, του πολιτισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι συναντήσεις επιβεβαίωσαν το ισχυρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και νορβηγικών φορέων, με στόχο την ανταλλαγή γνώσης, την αξιοποίηση καλών πρακτικών και τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών με ουσιαστικό και διαρκές αποτύπωμα.

Τα EEA Grants αποτελούν κάτι περισσότερο από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Αποτελούν έναν μηχανισμό οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και προώθησης κοινών λύσεων σε σύγχρονες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές προκλήσεις.

Καθώς εισερχόμαστε στη νέα προγραμματική περίοδο EEA Grants 2021–2028, παραμένουμε προσηλωμένοι/ες στη δημιουργία ισχυρών εταιρικών σχέσεων που θα συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών στις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης

Οκτ 14 2026

ANIMASYROS 2026: Μια νέα εποχή δημιουργίας και διεθνούς συνεργασίας στη Σύρο

Οκτ 14 2026

ANIMASYROS ESPACE: Ένας νέος χώρος δημιουργίας και διεθνούς συνεργασίας στη Σύρο με την υποστήριξη των EEA Grants

Οκτ 14 2026

Εκπαίδευση στις πλατφόρμες GrACE και Multisite: Ενισχύοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία

Σεπ 08 2026

📢 Το Civil Society Fund Greece ξεκινά την επόμενη Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026!

Ιούν 30 2026

Αποτελέσματα, συνεργασία και ανθεκτικότητα

Απρ 29 2026

Διήμερο σεμινάριο στην Αθήνα για την προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου των EEA Grants 2021–2028

Απρ 03 2026

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά επίσημα για τα EEA Grants 2021–2028 στην Ελλάδα

Μαρ 30 2026

Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MoU) για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο EEA Grants 2021-2028

Νοέ 11 2025

Το “Together for Impact” είναι το newsletter μας στο LinkedIn – ένα σημείο αναφοράς για ιστορίες, ιδέες και συνεργασίες που εμπνέουν θετική αλλαγή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο