Το έργο «Άμεση και ολιστική υποστήριξη προσφυγικών οικογενειών από την Ουκρανία» προβλέπει την ολιστική υποστήριξη 61 προσφύγων (23 οικογενειών) από την Ουκρανία που φιλοξενούνται σε πλήρως εξοπλισμένα σπίτια του Οργανισμού και βρίσκονται υπό την προστασία του μέχρι είτε να επιστρέψουν στο σπίτι τους είτε να μπορέσουν να διαβιώσουν αυτόνομα στην Ελλάδα, καθώς και την υποστήριξη άλλων οικογενειών που διαβιούν σε άλλους χώρους φιλοξενίας (φιλικά/συγγενικά σπίτια), αλλά ήδη υποστηρίζονται από τον φορέα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των Κέντρων Στήριξης και του εξειδικευμένου προσωπικού του.

Το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  1. Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη των οικογενειών μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Κέντρων Στήριξης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πύργο Ηλείας.
  2. Υλική ενίσχυση (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής φροντίδας κ.λπ.) μέσω των Κέντρων Στήριξης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πύργο Ηλείας.
  3. Άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες αναφορικά με: πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (διερεύνηση θεμάτων υγείας και διασύνδεση, εμβολιασμός παιδιών), υποστήριξη σε νομιμοποιητικά και διοικητικά έγγραφα, πρόσβαση στην αγορά εργασίας, διευκόλυνση της εκπαιδευτικής ένταξης παιδιών και την ένταξή τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες.
  4. Εξ αποστάσεως παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό των Γραμμών του Οργανισμού 24/7
  5. Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε παιδιά θύματα/δυνητικά θύματα εμπορίας Και σε γυναίκες/παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
  6. Παροχή υπηρεσιών παραπομπής σε συνεργαζόμενες αρχές και εταίρους και σε άλλα Τμήματα εντός του Οργανισμού
  7. Διερμηνεία & πολιτιστική διαμεσολάβηση

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 12 μήνες (01.06.2022-31.05.2023).

Δείτε περισσότερα για το Έργο εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/collaborations/amesi-kai-olistiki-ipostiriksi-prosfigikon-oikogeneion-apo-tin-oukrania/

Μετάβαση στο περιεχόμενο