
Η γυναίκα στα ΕΕΑ Grants
Οι γυναίκες στην κοινότητα των EEA Grants είναι πρωταγωνίστριες στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ως ερευνήτριες, επιχειρηματίες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και ακτιβίστριες συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων που ενισχύουν την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μέσα από τη χρηματοδότηση των EEA Grants, έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν έργα που ενδυναμώνουν ευάλωτες ομάδες, καταπολεμούν τη βία λόγω φύλου, ενισχύουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και προάγουν τη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων.
Η κοινότητα αυτή αποτελεί ένα ζωντανό δίκτυο αλληλεγγύης και συνεργασίας, όπου γυναίκες από διαφορετικούς κλάδους και χώρες μοιράζονται γνώσεις, καλές πρακτικές και καινοτόμες λύσεις. Με τη δράση τους, αποδεικνύουν ότι η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς ένας στόχος αλλά μια θεμελιώδης προϋπόθεση για βιώσιμη και δίκαιη κοινωνική ανάπτυξη.
Ιωάννα, Έλλη, Κατερίνα, Γαβριέλα, Ελένη, Χριστίνα:
Η ομάδα τού Εθνɩκού Σημείου Επαφής
#WeCanBecomeMore

Equal_Gen project: Νέοι και νέες για την ισότητα των φύλων
«Μέσα από την καμπάνια τού #Equal_Gen επιδιώκουμε να απελευθερώσουμε τις γυναίκες από τις δεύτερες σκέψεις που συχνά τις κατακλύζουν όταν προσπαθούν να
βάλουν όρια. Και δεν σταματάμε εκεί. Οραματιζόμαστε ένα περιβάλλον μέσα στην οποίο κάθε γυναίκα, μετά από κάθε ναι ή όχι της, δεν θα νιώθει ενοχή, άγχος ή φόβο για το πώς θα χαρακτηριστεί».

GLI4W – Greek Innovation Lab for Women
Το έργο προώθησε την έμφυλη διάσταση στην έρευνα, καινοτομία και
επιχειρηματικότητα, επιδιώκοντας μετασχηματιστικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών και ανταλλαγής γνώσης, ανέπτυξε έμφυλα ευαίσθητες καινοτομίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γυναικών, ενδυναμώνοντάς τες ως ενεργά μέλη του οικοσυστήματος καινοτομίας και
συμβάλλοντας στη βιώσιμη και ψηφιακή ανάκαμψη.

Κορίτσια και γυναίκες Ρομά αλλάζουν την τύχη τους
«Θέλω να γίνω κομμώτρια», «θέλω να γίνω ψυχολόγος», «θέλω να γίνω νηπιαγωγός». Στα σχολεία της δυτικής Ελλάδας, οι μαθήτριες έγραψαν τα όνειρά τους σε ένα λευκό χαρτί. Τις ακούσαμε να ψιθυρίζουν αν θα παντρευτούν αυτόν που αγαπούν ή αν θα κάνουν καριέρα, να συζητούν γιατί τους αρέσει που είναι κορίτσια – και γιατί όχι.

SAFE-Net Δίκτυο ασφαλείας για κορίτσια θύματα διαδικτυακής βίας
Η έμφυλη διάσταση της διαδικτυακής βίας κατά των κοριτσιών αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ως ένα εκτεταμένο και σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί επειγόντως την προσοχή των οργανώσεων και υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και του ευρύτερου κοινού.
Μια συμμαχία γυναικών μπορεί
Η «Συμμαχία για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση γυναικών Ρομά» στόχευε στην πρόληψη και καταπολέμηση στερεοτύπων, τόσο εντός των κοινοτήτων Ρομά όσο και στην κοινωνία. Υλοποιήθηκαν εργαστήρια ευαισθητοποίησης, δημόσιου λόγου με επαγγελματίες ΜΜΕ και στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης, ενισχύοντας τη φωνή και τη συμμετοχή των γυναικών.

Womentors: Ενδυνάμωση νέων γυναικών…
…μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων, δίνοντάς τους τη δύναμη να διεκδικήσουν οικονομική ανεξαρτησία, πολιτική εκπροσώπηση, εργασιακά δικαιώματα, ισορροπία ζωής και υγεία. Εξασφάλισε την πλήρη συμμετοχή και δράση τους, ώστε να ορίζουν το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση, ισότητα και ελευθερία επιλογών σε κάθε τομέα της ζωής τους.
