EEA Grants 2014-2021
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

«Κλείνοντας» την περίοδο 2014-2021

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2025

Η άνοιξη αντιπροσωπεύει μια εποχή αναγέννησης παρόμοια με το πνεύμα τού Ορθόδοξου Πάσχα, καθώς η φύση ανθίζει ξανά μετά από έναν μακρύ χειμώνα και οι κοινότητες ενώνονται για να γιορτάσουν τη νίκη τής ζωής επί τού θανάτου. Αυτή η εποχή συμβολίζει όχι μόνο τη φυσική ανανέωση αλλά και την πνευματική και ψυχολογική αναζωογόνηση και ανά(σ)ταση.

Άνοιξη είναι όταν κοιτάζουμε γύρω μας και χαιρόμαστε σαν μικρά παιδιά με τις κόκκινες παπαρούνες, τις ανθισμένες αμυγδαλιές και το κίτρινο χαμομηλάκι. Άνοιξη είναι, όμως, και όταν κάνουμε τους ανθρώπους να χαμογελούν, να νιώθουν ασφαλείς και σημαντικοί. Γιατί μπορούν πια να ονειρεύονται.

Ας δούμε τι κάνουμε ως κοινότητα των EEA Grants στην Ελλάδα για μια «άνοιξη» που δεν έχει εποχή.

Η ομάδα τού Εθνɩκού Σημείου Επαφής

 #WeCanBecomeMore



«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»: Η εκδήλωση ολοκλήρωσης, μια γιορτή ανθρώπων

Στις 27 Μαρτίου, γιορτάσαμε την ολοκλήρωση του προγράμματος σε μια αίθουσα που στόλισαν ζωγραφιές παιδιών από σχολεία, τα οποία ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα. Παρακολουθήστε ανθρώπους να μιλούν για τα έργα, τη χρηματοδότηση και –με πολλή θέρμη– για τη συνεργασία τους με το Εθνικό Σημείο Επαφής (εμάς, δηλαδή!).

Φωτοβολταϊκά πάνελ για ενεργειακά αυτοδύναμα θερμοκήπια

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα παράθυρα και οι γυάλινες επιφάνειες των θερμοκηπίων δεν αφήνουν απλώς το φως να περάσει—αλλά παράγουν και καθαρή ενέργεια ταυτόχρονα! Για να δοκιμαστεί αυτή η καινοτομία στην πράξη, ένα θερμοκήπιο 1.000 τ.μ. λειτουργεί ως πιλοτικός χώρος αξιολογώντας την τεχνολογία σε πραγματικές συνθήκες.


Σύμμαχοι φροντίδας για ένα άλμα ζωής

Οι ανάγκες φροντίδας των γυναικών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο συχνά φέρνουν κοντά τα μέλη της οικογένειας, που αναλαμβάνουν ρόλο φροντιστή με αγάπη και αφοσίωση. Αυτή η στήριξη, τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, δημιουργεί δυνατές σχέσεις και βαθιές συναισθηματικές συνδέσεις.


Ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων τής Αττικής

Αυξήσαμε την ευαισθητοποίηση για τα υδατικά συστήματα που αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικά προβλήματα ή απώλεια βιοποικιλότητας. Συγκεντρώσαμε δεδομένα για την ποιότητα του νερού και τη βιοποικιλότητα, προσφέροντάς τα ελεύθερα μέσω μιας πλατφόρμας, δίνοντας στις αρμόδιες αρχές τα εργαλεία για να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά.


Πες το ναι!

Η «Πανελλήνια Καμπάνια για την Ισότητα στον Γάμο» είχε ως κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το αίτημα για ισότητα στο δικαίωμα στον γάμο στην Ελλάδα για τα ομόφυλα ζευγάρια, μέσα από την άμβλυνση ή/και άρση των στερεοτύπων, του στίγματος και της ομοφοβίας.

Trace—Μεταμορφώνοντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Το έργο αυτό ενίσχυσε την παροχή υπηρεσιών υγείας για τα Άτομα με Αναπηρία δίνοντας εκπαιδευτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν φοιτητές και επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν πιο ευαίσθητη και αποτελεσματική φροντίδα. δημιουργώντας ένα πιο προσβάσιμο και φιλικό σύστημα υγείας

Μετάβαση στο περιεχόμενο