«Αμαρό Μαγκιπέ»: Η νέα γενιά είναι περήφανη για το «δικό της έργο».

Ιστορίες που καταρρίπτουν στερεότυπα.

«Αμαρό Μαγκιπέ» σημαίνει στη Ρομανί  – τη γλώσσα των τσιγγάνων που διασώθηκε προφορικά χωρίς να έχει δικό της λεξιλόγιο για πάνω από 1000 χρόνια – το δικό μας έργο. 

Η δράση υλοποιείται από το SolidarityNow, σε συνεργασία με τον «Φάρο του Κόσμου» και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ρομά Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» και υποστηρίζεται από τα Κέντρα Κοινότητας Κατερίνης, δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και δήμου Παύλου Μελά.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση και συμμετοχή γυναικών και νέων Ρομά σε δράσεις και εκπαιδεύσεις με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ενημέρωση, την πρόληψη της βίας, την ψυχοκοινωνική στήριξη και εν γένει την ενδυνάμωση.

Ειδικότερα, η ομάδα νέων αποσκοπεί στην ανάδειξη μεντόρων που θα εργαστούν στις κοινότητές τους αναδεικνύοντας και επιλύοντας χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους Ρομά.

Στον Δενδροπόταμο, η συντονισμένη προσπάθεια του δήμου, των εκπαιδευτικών και η σχεδόν 20ετής παρουσία του «Φάρου του Κόσμου» με δεκάδες δράσεις για παιδιά φαίνεται να έφεραν αποτέλεσμα.

Οι νέες γενιές που διαδέχονται η μία την άλλη δείχνουν πιο αποφασισμένες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να σπάσουν τα στερεότυπα, να αλλάξουν τη ζωή τους και την εικόνα που έχουν οι μπαλαμοί για τους Ρομά και τη γειτονιά τους. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο