Η Περιφερειακή Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε διαπολιτισμική δράση για την «Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά», σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Πατρέων.

Η Περιφερειακή Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε διαπολιτισμική δράση για την «Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά», σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Πατρέων, στο 13ο Δημοτικό σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο του δήμου Πατρέων, όπου φοιτούν αρκετοί μαθητές Ρομά.

Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης Δυτικής Ελλάδας Όλγα Γρηγοροπούλου – Ειδική Συνεργάτιδα Εκπαίδευσης και Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου – Ειδική Συνεργάτιδα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, σε πλαίσιο εξαιρετικής συνεργασίας με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας – Παραρτήματος Ρομά Δήμου Πατρέων. Αφορμή για τη δράση στάθηκε το παραμύθι «Η πεταλούδα Ειρήνη και η μαγική συνταγή», της Γεωργίας Καλπαζίδου, ειδική συνεργάτιδα εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ρομά και η ίδια.

Η εκκίνηση της διαπολιτισμικής δράσης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του νηπιαγωγείου, όπου οι μαθητές καλωσόρισαν την πεταλούδα Ειρήνη και άκουσαν προσεκτικά τη μαγική της συνταγή και στη συνέχεια ζωγράφισαν στα φτερά της το πώς αντιλήφθηκαν το μήνυμα της πεταλούδας. Η δράση συνεχίστηκε στον χώρο του δημοτικού σχολείου, όπου οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο μεγάλες ομάδες, με τις τάξεις από την Α’ έως της Γ΄ Δημοτικού να αποτελούν τη μία ομάδα και οι υπόλοιπες τάξεις την δεύτερη.

Όλοι οι μαθητές, μικρότεροι αλλά και μεγαλύτεροι, έδειξαν ενδιαφέρον για την ιστορία της πεταλούδας και ιδιαίτερα στο το μήνυμα που μετέφερε. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητες γνώσεων, γεωγραφίας, αλλά και λεξιλογίου μέσω του οποίου ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τη Ρομανί.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μεγαλύτερους μαθητές να παίρνουν συνέντευξη από τη συγγραφέα, όπου διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις.
Ο δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Πελετίδης, τίμησε με την παρουσία του τη δράση.

ΕΓΓΡΑΦΑ

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf Διαπολιτισμική δράση σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα Η Περιφερειακή Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε διαπολιτισμική δράση για την «Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά», σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας--Παράρτημα Ρομά δήμου Πατρέων, στο 13ο Δημοτικό σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο του δήμου Πατρέων, όπου φοιτούν αρκετοί μαθητές Ρομά.
798 KB
Μετάβαση στο περιεχόμενο