Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενεργώντας ως Διαχειριστής του Προγράμματος GR-G με τίτλο «Ανάπτυξη των Δυνατοτήτων Διαχείρισης των Εθνικών Συστημάτων Ασύλου και Μετανάστευσης» (“Capacity Building of National Asylum and Migration Management Systems”) προέβη στην υπογραφή της Απόφασης Ένταξης για την Πράξη με τίτλο «Προκαθορισμένη Πράξη 8 – Ενίσχυση της ικανότητας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (Ε.Γ.Π.Α.Α.) να αξιολογεί την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασυνόδευτους ανηλίκους, εντός των κέντρων φιλοξενίας» στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου περιόδου 2014-2021 (ΕΕΑ Grants 2014-2021).
EEA GRANTS 2014-2021: Χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ενίσχυση της ικανότητας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (Ε.Γ.Π.Α.Α.) να αξιολογεί την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασυνόδευτους ανηλίκους, εντός των κέντρων φιλοξενίας»
Σε έναν χώρο που έσφυζε από φως, ιστορία και θετική ενέργεια, πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2025 η εορταστική εκδήλωση λήξης της χρηματοδοτικής περιόδου 2014–2021 των EEA Grants στην Ελλάδα, μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που έφεραν σε πέρας ένα σημαντικό έργο με ακεραιότητα, πίστη και συλλογική προσπάθεια.
Ακούμε τους ανθρώπους να μιλούν για τα έργα που αφορούν τη θεματική “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας”, τη χρηματοδότηση και –με πολλή θέρμη– για τη συνεργασία τους με το Εθνικό Σημείο Επαφής (εμάς, δηλαδή!) στο πλαίσιο τής εκδήλωσης κλεισίματος του προγράμματος.
Η Μπλε Βίβλος είναι έτοιμη! Ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς καθορίζει τις θεματικές περιοχές των προγραμμάτων και τη διαθέσιμη χρηματοδότηση για την τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο.
Γιορτάζοντας τη συνεργασία και την προσφορά
Ως ΕΣΕ υποστηρίξαμε και γιορτάσαμε τις διήμερες εκδηλώσεις κλεισίματος του προγράμματος: «Άσυλο και Μετανάστευση: Ενίσχυση εθνικών συστημάτων ασύλου και μετανάστευσης», μια πραγματική γιορτή προσφοράς και συνεργασίας, μια αρετή που αποτελεί πυρηνική αξία των ΕΕΑ Grants.
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
»
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
»


