EEA Grants | Ελλάδα
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

«Κλείνοντας» την περίοδο 2014-2021

Φύλο και Μετανάστευση στην Πανδημία

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου διοργάνωσε τον Μάιο δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου ProGender. Στη διάλεξη με τίτλο «Μετανάστευση στη Νορβηγία: Ιστορία, Φύλο και Παρόν» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2021 η ομιλήτρια Guro Korsnes Kristensen (καθηγήτρια σε θέματα φύλου και ισότητας, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Διεπιστημονικών Σπουδών Πολιτισμού στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας | NSNU) παρουσίασε το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα της Νορβηγίας κατά την πανδημία.

ΕΓΓΡΑΦΑ

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf ProGender | Δελτίο Τύπου Φύλο κ Μετανάστευση στην Πανδημία | 07.07.2021
720 KB

Με στόχο την προώθηση της νέας προγραμματικής περιόδου των EEA Grants 2021- 2028 στην Ελλάδα και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με τη Νορβηγία, το Εθνικό Σημείο Επαφής συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων εργασίας στο Όσλο συνοδεύοντας τη Γενική Γραμματέα ΕΣΠΑ, κα Βασιλική Παντελοπούλου. Η επίσκεψη σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη φάση του στρατηγικού σχεδιασμού στην οριστικοποίηση των νέων προγραμμάτων.

Σε έναν χώρο που έσφυζε από φως, ιστορία και θετική ενέργεια, πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2025 η εορταστική εκδήλωση λήξης της χρηματοδοτικής περιόδου 2014–2021 των EEA Grants στην Ελλάδα, μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που έφεραν σε πέρας ένα σημαντικό έργο με ακεραιότητα, πίστη και συλλογική προσπάθεια.

All
Προγράμματα
Health
Education
Μετάβαση στο περιεχόμενο